Lithuania United Kingdom Russian

Apartamentai “Trakaitis” vėsesniems rudens vakarams siūlo išbandyti šiuos vanilinius irisų sausainius..

Jums reikės:

  • 1 puodelio (230g) nesūdyto sviesto, kambario temperatūros
  • 1/2 puodelio (100 g) smulkaus cukraus
  • 1 puodelio (200 g) rudojo cukraus
  • 2 didelių kiaušinių
  • 2 arbatinių šaukštelių grynos vanilės ekstrakto
  • 1/2 vanilės ankšties sėklų
  • 2 ir 1/2 stiklinės (312g) miltų
  • 1 šaukštelio kukurūzų krakmolo
  • 1 arbatinio šaukštelio sodos
  • 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 ir 1/2 stiklinės susmulkintų irisų
  • jūros druskos, pabarstymui

Dideliame dubenyje naudojant rankinį maišytuvą arba plakiklį muškite sviestą, 1 minutę vidutiniu greičiu, kol sviestas taps standus ir kreminis. Įdėkite smulkaus ir rudojo cukraus ir plakite vidutiniu greičiu, kol masė taps puri ir šviesios spalvos. Įmuškite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą bei vanilės ankšties sėklas ir išmaišykite dideliu greičiu.

Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo sodą ir druską. Mažu greičiu įmaišykite sviesto, cukraus, vanilės ir kiaušinių masę. Suberkite irisus. Palikite tešlą ant plėvelės ar aliuminio folijos 3 valandas. Atšaldykite tešlą šaldytuve.

Ištraukę tešlą iš šaldytuvo, leiskite pastovėti kambario temperatūroje 20 minučių.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C.

Iš tešlos formuokite kamuoliukus. Pabarstykite juos jūros druska.

Kepkite 10 minučių, kol atsiras šiek tiek aukso spalvos aplink kraštus. Iškepę sausainiai atrodys labai minkši centruose, ištraukus juos iš orkaitės. Leiskite atvėsti 5 minutes.  Kai atvės, pabarstykite jūros druska, jei pageidaujate.

cookies

Skanaus!

Calendar is loading...